İçeriğe geç

Lalin Kürtçe Ne Demek

Lavin Kürtçe’de ne demek?

Bu nedenle anlamı özellikle anne adayları ve baba adayları için sıkça araştırılır. Lavin ismi heyelan ve çığ anlamına gelir. Ayrıca bu isim Kürtçede “güzel” anlamına gelir. Özellikle küçük kızlar arasında popüler olan Lavin ismi telaffuz açısından büyük bir popülerliğe sahiptir.

Lalin hangi dilde?

Lalin ismi Türk kökenlidir ve Türkçe’ye çevrilen bir Farsça kelime olan “lal” kelimesinden türemiştir. “Bahçe” Farsça’da “kırmızı” anlamına gelir ve genellikle değerli taşlar ve mücevherlerle ilişkilendirilir.

Lina Kürtçe mi?

Lina, Litvanya kökenli insanlar arasında yaygın bir isim olan Linas’ın dişil biçimidir. Ayrıca Linus’un nadir bir dişil biçimi olarak da yorumlanabilir. Farsçada “ışık, güneş ışığı, güzel kız” anlamına gelir. Lina, Litvanya kökenli insanlar arasında yaygın bir isim olan Linas’ın dişil biçimidir. Ayrıca Linus’un nadir bir dişil biçimi olarak da yorumlanabilir. Farsçada “ışık, güneş ışığı, güzel kız” anlamına gelir.

Lalin Kur’an’da geçiyor mu?

LALİN İSMİ KUR’AN’DA GEÇİYOR MU? Lalin ismi Kur’an-ı Kerim’de geçmemektedir ve ona Lalin demek caizdir. Lalin isminde kaç kişi var? Türkiye’de Lalin isminde 113 kişi var.

Lalin anlamı nedir?

LALİN İSMİNİN ANLAMI Lalin isminin anlamı eski dilde kırmızı anlamına gelir. Ayrıca yakut kırmızısı anlamına da gelir. Lalin ismi aynı zamanda çiçek anlamına da gelir.

Larin ne demek?

Bazı kaynaklar Larin’den “su perisi” olarak bahsetse de bu onun antik Roma kenti Laurentum’dan (defne yaprakları şehri) geldiği anlamına geliyor.

Lalin kimin kızı?

Sinem Kobal-Kenan İmirzalıoğlu çiftinin kızları bebek Lalin ve Leyla, ilk kez birlikte görüntülendi. Lalin’in annesi Sinem Kobal’a olan benzerliği dikkat çekerken, bebek Leyla’nın Kenan İmirzalıoğlu’na olan benzerliği herkesi gülümsetti.

Lorin ne demek?

Lorin bir ilk isimdir. Lorin’in anlamı defne veya defne yaprağı bitkisinden gelir; Laurentum (taçlandırılmış/defne ile taçlandırılmış). Laurentum, laurus (defne) kelimesinden gelir ve defne ağaçlarının yeri, defne dalı, defne çelengi anlamına gelir bir ilk isimdir. Lorin’in anlamı defne veya defne yaprağı bitkisinden gelir; Laurentum (taçlandırılmış/defne ile taçlandırılmış). Laurentum, laurus (defne) kelimesinden gelir ve defne ağaçlarının yeri, defne dalı, defne çelengi anlamına gelir.

Lina Ermeni ismi mi?

Lina: Kelimenin Arapça anlamı “hurma çekirdeği”dir.

Asel Lina ne demek?

Lina isminin Arapça anlamı hurmadır. Asel: Son zamanlarda popülerlik kazanan ve insanların pek duymadığı bir diğer isim ise Asel’dir. Asel isminin anlamı; Buzağı.

Linda ismi caiz mi?

Linda ismi Kuran-ı Kerim’de geçmemektedir ve ona Linda denmesi caizdir. LNDA isminde kaç kişi vardır? Türkiye’de Linda isminde 791 kişi vardır. İstanbul’da Linda isminde 247 kişi vardır.

Luna ismi caiz mi?

Luna ismi dilimize İtalyanca ve Latince’den gelmiştir. Kuran’da geçmese de Luna isminin anlamı bakımından isimlendirilmesinde bir sakınca yoktur. Bu nedenle Luna, dinen kabul edilebilir isimlerden biridir.

Larin ismi Kürtçe mi?

Larin isminin kökeni de Latince’dir. Bu nedenle, ismin ne anlama geldiğini sıklıkla merak ederiz. Bir diğer merak edilen detay ise ismin kutsal kitabımızda yer alıp almadığıdır. Larin ismi Kuran-ı Kerim’de geçmez, ancak bu ismi kullanmak caizdir.

Lavin ne demek?

Lavin isminin 4 anlamı vardır. Birinci anlamı “her şeyin üstünde olan, ay gibi”, ikinci anlamı “çığ heyelanı”, üçüncü anlamı “temiz, saf, berrak” ve dördüncü anlamı “hoş kokulu kişi”dir.

Sone larin ne anlama gelir?

İlk ikisi dörtlük, son ikisi üç kıtadan oluşan on dört dizeden oluşan bir nazım biçimidir. İlk olarak İtalyan edebiyatında kullanılmış, daha sonra Fransız edebiyatına ve oradan da diğer Avrupa edebiyatlarına geçmiştir.

Kürtçede lav ne demek?

Bir süredir Kürdistan’da rastladığım bir isim. Kurmancî’de Lavan, Soranî’de Lawan, Gorani’de Lofa / Lûfa. Lava, Lava ve Lovan biçimleri var. Türkçe’de “dua etmek, yalvarmak, yakarmak, iyi dilekler mırıldanmak” anlamına geliyor.

Lavin ne demek?

Lavin isminin 4 anlamı vardır. Birinci anlamı “her şeyin üstünde olan, ay gibi”, ikinci anlamı “çığ heyelanı”, üçüncü anlamı “temiz, saf, berrak” ve dördüncü anlamı “hoş kokulu kişi”dir.

Lavinya ne demek Kürtçe?

Lavinia, en popüler anlamıyla bir çiçek ismidir. Lavinya aynı zamanda ölüm çiçeği anlamına da gelir.

Lavin kimin kızı?

Dergi burada | Ünlü sanatçı Mahsun Kırmızıgül, kızı Lavin’i okutmak için eşi Ece ile birlikte Amerika’ya gitmeye hazırlanıyordu. Seyahat öncesi…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir