İçeriğe geç

Temerküz Ne Demek Tdk

Temerküz ne demek?

Tamerkuz, dilimizde “bir yerde toplanmak” anlamına gelen Arapça kökenli bir kelimedir ve sıklıkla kullanılır. Cem KılıçVergi takozu nasıl çalışır?1 Şubat 2022

Temerküz hesabı ne demek?

Bir bankacılık terimidir. Tedaş, İski, Turkcell, Türk Telekom gibi kurumsal alacak tahsilatı yapan bankalarda, Tedaş tarafından tahsil edilen fatura tutarlarının kaydedildiği hesap belirtilir.

Temerrüt ne demek TDK?

Temerrüt, borçlunun veya alacaklının bir kredi kapsamındaki yükümlülüklerini kanun ve sözleşme kurallarına uygun olarak yerine getirememesi durumudur.

Temayüz ne demek TDK?

Başkalarından üstün olmak, göze çarpmak, seçkin olmak.

Sermaye Temerküzü ne demek?

(Sermaye yoğunlaşması) Sermayenin büyük bir kısmının az sayıda büyük şirket tarafından kontrol edildiği durumu anlatır. Daha önce bu kavram için sermaye yoğunlaşması terimi kullanılıyordu.

Tengir ne demek TDK?

Eski Türkçede “gök” veya “gök tanrısı” anlamına gelen, Eski Türk ve Moğol inancı olan Tengricilik’te ise gök tanrısı veya göğün en yüksek ruhudur.

TÖS hesabı ne demek?

Toplu ödeme sistemi, sıklıkla para transferi ve banka havalesi yapan müşterilerimize ödemelerini otomatik olarak yapma sistemidir.

Bankalarda Ftf ne demek?

Fon Transferi Fiyatlandırması ve Performans Yönetimi (FTF)

Fon Transfer Fiyatlama nedir?

Fon transferi fiyatlandırması (FTP), her bir finansman kaynağının bir finansal kuruluşun genel karlılığına katkısını ölçer. Kredi ürünlerine akan fonlar varlık üreten firmalara borçlandırılırken, mevduat ve diğer finansman ürünleri aracılığıyla üretilen fonlar yükümlülük üreten firmalara alacaklandırılır. Fon transferi fiyatlandırması (FTP), her bir finansman kaynağının bir finansal kuruluşun genel karlılığına katkısını ölçer. Kredi ürünlerine akan fonlar varlık üreten firmalara borçlandırılırken, mevduat ve diğer finansman ürünleri aracılığıyla üretilen fonlar yükümlülük üreten firmalara alacaklandırılır.

Temerrüt nedir örnek?

Türk hukukunda alacaklının gecikmiş ödemeyi ihtar etme yükümlülüğüne istisnalar vardır. Örneğin, borç sözleşmesinde borcun vadesi belirtilmişse ve borçlu bu süre içinde borcunu ödemezse, borçlu ihtar yapılmaksızın tekrar temerrüde düşer.

Temerrüde düşünce ne olur?

Temerrüt, anapara ve faiz ödemelerinin kaybına ve borç verenin itibarının zedelenmesine yol açabileceğinden borç verenler için önemli bir risk oluşturur. Bir borçlu temerrüde düşerse, borç veren teminatı satarak veya yasal işlem başlatarak fonlarının bir kısmını veya tamamını geri alabilir.

Temerrüt ne demek hukuki?

Ödemede temerrüt, bir kişinin yükümlülüğünü hukuka aykırı olarak yerine getirmemesi durumudur. Ödemede temerrüt iki türlüdür: alacaklının temerrüdü ve borçlunun temerrüdü. Ya alacaklı talep edilen ifayı kabul etmez ya da borçlu yükümlülüğünü yerine getirmeyerek ve zamanında yerine getirmeyerek yükümlülüğü ihlal eder.

Tebarüz eden ne demek?

1. Göze çarpmak, göze çarpmak. 2. Alt. Birbiriyle kavga eden iki düşmanın görünmesi: Arap kahramanları Hîn-i Tabârüz (Muallim Nâci) sırasında Recez okuyorlardı.

Temren ne demek TDK?

Temren, okun ucundaki sivri, zırh delici metal parçanın adıdır. Türk Dil Kurumu sözlüğünde Temre’nin anlamı “ok ve mızrak gibi şeylerin ucundaki keskin demir” olarak verilmiştir. Temren kelimesinin kökünün “demir” kelimesinden geldiği söylenmektedir.

Tekamül kelimesi ne anlama gelir?

Evrim, kelimenin tam anlamıyla gelişme, olgunlaşma, evrim anlamına gelir ve çeşitli alanlarda farklı ve özel anlamlarla kullanılan bir terimdir. Maneviyatla ilgili alanlarda biyolojik veya maddi evrim anlamında kullanılmaz.

Temürlenk ne demek?

Timur, katıldığı bir savaşta vurulup topal kalması nedeniyle Farsçada Topal Timur veya Timur anlamına gelen Timur-i leng, Batı dillerinde ise Timur olarak anılmıştır.

Temessül etmek ne demek?

[1] somutlaştırmak. [2] benzemek. [3] özümsemek.

Temesir ne demek?

Ölülerin yıkandığı ayakta duran tahta veya tahta parçasına denir.

Temrinlik ne demek?

Dilimize Arapçadan giren Temrin kelimesi “meranet” kökünden türemiştir. Meranet kelimesi alışkanlık edinmek anlamına gelirken, Temrin kelimesi tekrar yoluyla öğrenme, uygulama anlamına gelir. Tazakkur ve uygulama kelimeleri benzer bir anlama sahiptir.

Tavsiyeli Bağlantılar: Içtima Nasıl Uygulanır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir