İçeriğe geç

Hamir Osmanlıca Ne Demek

Hamir i Maye ne demek?

ѻ Hamîr-i mâye: “maya hamuru” mec. Tiynet, Yaratılış: Vücudunun varlığından kim sorumlu ise vatan hakkındandır / Vatanda ne musibet varsa musibettendir (Nâmık Kemal).

Hami ne demek Osmanlıca?

“Hami” sözcüğünün sözlük anlamı “koruyan, önder, koruyan”dır. “Hamiye” kavramı ise tarihsel ve kültürel kimliğini, Osmanlı ve Selçuklu medeniyetlerinde kurumsallaşan “Aşiret ve sanatkârlar (mesleki dayanışma) örgütlerinden” almaktadır.

Serâir ne demek Osmanlıca?

(ﺳﺮﺍﺋﺮ) i. (Ar. serīre, serāir’in çoğulu) Gizli şeyler, sırlar: Kalem serâir-i haliden âgehtir (Muallim Nâci).

Harir Osmanlıca ne demek?

ḥarīr حرير, Arapça ḥrr kökünden gelir “1. “Yakmak, yakmak, 2. İpek” kelimesinden alıntıdır.

Arapca Hamis ne demek?

Kırtasiyenin boş bir alanına yazılan ek düşünceye hamiş denir. Mektubun çerçevesi içinde bir not olarak da söylemek mümkündür. Antik çağlarda daha çok kullanılan ve birçok eser ve kaynakta geçen bir kelime olduğu söylenmelidir.

Hami hangi köken?

Qing Hanedanlığı döneminde Çincenin gelişmesiyle birlikte kelimenin son hecesi -li’ye kısaltılmış ve bugünkü Hami halini almıştır.

Arapça hamim ne demek?

(ﺣﻤﻴﻢ) i. (ar. ḥamem, “ısınmak” ḥamіm kelimesinden) Çok sıcak, çok kızgın bir cisim, özellikle su: Allah bana karşı cahil olsun / Allah bana merhamet etsin (Zâtî).

Hami Türk ismi mi?

Arapça kökenli bir kelime olan hami, korumak fiilinden türemiştir. Protectorate, bir şeyi düşmanlardan korumak, kollamak ve gözetmek anlamına gelirken, patron ise korumak ve kollamak anlamına gelir.

Surre ne demek Osmanlıca?

Sözlükte “altın, para gibi kıymetli şeylerin saklandığı kese” anlamına gelen surre kelimesi, genellikle her yıl hac mevsiminden önce Mekke ve Medine halkına dağıtılmak üzere gönderilen para, altın ve diğer eşyaları ifade eder.

Serair ne demek?

SERAIR inhaler, her uygulamada 50 mikrogram salmeterol ve 500 mikrogram flutikazon veren 60 dozluk bir cihazdır. Salmeterol, bronkodilatörler (bronkodilatörler) adı verilen bir ilaç grubuna aittir ve akciğerlerdeki hava yollarının duvarlarındaki kasları gevşeterek genişlemelerine neden olur.

Zurra ne demek Osmanlıca?

(ﺯﺭّﺍﻉ) i. (Ar. zāri’, zurrā”nin çoğul hali) Tarımla uğraşanlar, çiftçiler.

Hamr ne demek Osmanlıca?

Arapçada “mayalanmak (şarap), kabarmak (hamur)” anlamına gelen χamara fiilinden türemiş olmalı. Bkz. hamur işi.

Hulle ne demek Osmanlıca?

Hullah, kadının başka bir adamla evlenmesi, nikahın gerçekleşmesi, nikahın gerçekleşmesi, erkeğin kadını boşaması ve sonra iddet süresinin tekrar geçmesi anlamına gelir. Ancak bundan sonra ilk kocası onu yeni bir evlilikle geri alabilir. Bu bir erkek için aşağılayıcı ve aşağılıktır.

Hakir Osmanlıca ne demek?

Arapça kökeni “hâkir” (حاقِر) kelimesinden gelir. Anlamı: “İğrenç”, “aşağı” veya “değersiz” anlamına gelir. Bu kelime, bir şeyin veya birinin düşük statüde, önemsiz veya değersiz olduğunu ifade etmek için kullanılır.

HÂS ne demek Osmanlıca?

Osmanlı İmparatorluğu’nda 100.000 akçeden fazla geliri vardı. Padişaha, hanedan mensuplarına, sadrazama, beylerbeyine, sancak beylerine ve yüksek rütbeli devlet adamlarına verilirdi.

Hami ismi kaç kişide var?

Hami isminin kullanım sıklığı: Türkiye’de her 17’de bir.

Hamiye nin anlamı nedir?

1. koruyucu, koruyucu, koruyucu. 2. gözde, hayırsever.

Hamik ne demek?

Sesli Sözlük – (hamik. c.) aptal, aptal.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir